top of page
  • Yazarın fotoğrafıMurat Hüseyin inceoglu

ANNECY & TALLORİES "Bir Fransız Rüyası"

Güncelleme tarihi: 7 Eki 2019

    Annecy (telaffuzu Ansi), Fransa’nın İsviçre sınırında 70.000 kişilik bir şehridir. Eğer yolunuz Cenevreye düşerse araba ile 40 dakika güneyde yer almakta. Türk turistler tarafından çok fazla bilinirliği yok ancak bu önemli bir kayıp kanımca.

   Küçük olmasına karşın kendi adıyla anılan gölün kıyısında yer alan bu küçük şehir olmasına karşın dünya animasyon film festivali gibi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmakta.




    Sahip olduğu göl Fransa’nın doğusunda önemli bir yüzme ve sörf merkezi durumunda. Doğal kaynaklarını çok kötü kullanan bizler için sinir bozucu ama göl mavi bayraklı. Ayrıca çok ciddi bir kayak merkezi olan Annecy 2018 kış olimpiyatlarına ev sahibi olmak için başvurmuş fakat Güney Kore’nin Pyeongchang kentine kaptırmış.




   Göl kıyısı tamamıyla insanların gezmesi ve güneşlenmesi için planlanmış. Sosyal alan olarak ayrılmış bu bölümde banklar, yürüyüş yolları, çimenlik alanlardan oluşan bir bant var. Gölün hemen gerisinde modern şehir ve tarihi şehir birbirilerine komşu bölümler halinde yan yana duruyorlar.



    Tarihi kent merkezi göle akan birkaç kanalın kenarında sıralanmış. Bu nedenle mini bir Venedik havası mevcut. Kanallar kenarına sıralanmış 2-3 katlı yapılar, çiçekli balkonlar, güzel görünümlü çarşıları ile albenisi olan bir yer. Hani görmeden geçilse kesinlikle tüh denilecek yerlerden, çok sempatik görünümlü. Tam yaşanılası bir yer. Modern bölümü çok düzenli ve güzel, genelde havuzlu villalardan oluşan bir mahallesi var.




   Göl kenarı çok hoş tasarlanmış sahiller halkındır vurgusunun tam karşılığı nedir diye arıyorsanız tam aradığınız yerdesiniz. Özellikle hafta sonu gittiyseniz yüzenler, çimenlerde yatanlar, köpek gezdiren ve veya spor yapan insanlarla dolu sahil bandı sizi sizden alacak. Özellikle hafta sonları şehirde neredeyse insan kalmıyor diyebilirim.




   Tarihi bölüm ise çok otantik. Kanal kenarı çiçekli binalar ile süslü. Ancak yine de kentin odak noktasını eski bir cezaevi olarak kullanılan bir yapı oluşturuyor. Kanal üzerinde minik adacık üzerine yapılmış adeta bir gemiyi andıran bir görüntüsü var. Çarşıları çok keyifli ve güzel. Büyüklük ve içerik olarak tam yaşanılası bir kent Annecy.




    Tüm görülecek yerler bundan ibaret değil kentin hemen güneyindeki gölü doğu yakasından takip edin. Özellikle güzel bir bahar günü gelmişseniz yolda gördükleriniz size çok iz bırakacak. Masmavi bir göl yeşillikler içerisinde küçük Fransız köyleri çok sevimli. Çiçekler, ağaçlar doğa çok güzel. Yol üzerinde yoğun yamaç paraşütü yapılan yamaçlar var. Rengarenk paraşütler doğanın renklerine karışıp güzelliği daha da katıyorlar.







    Eğlenceli bir yolculuk sonrası Tallories köyüne varınca arabanızı park edip göl kıyısındaki çimenlik plaja ve sahil bandına mutlaka gidin. Resimler size bir fikir verecektir ama kırsal köy yaşamının modernite ile karıştığı tertemiz bir köy burası. Bir kaç saat buralarda oyalanıp Annecy'e dönmek size çok iyi gelecek.




   Cenevre civarında bir gezinizi planlamışsanız. Hele baharda bir güneşli gün yakalamışsanız emin olun Annecy ve Talories gölü size beklentinizden fazlasını verecektir.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page